A-
A+

Finnair lanserar nya sparmål

Finnair har presenterat delårssiffror. Arkivbild.
Finnair har presenterat delårssiffror. Arkivbild.
EkonomiTT

Flygbolaget Finnair lanserar nya krisåtgärder för att hantera covid-19-smällen. Samtidigt redovisar bolaget en i raden av förlustrapporter i krisen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Finnair redovisar en rörelseförlust på 149,1 miljoner euro (cirka 1,5 miljarder kronor) för årets första kvartal. Det kan jämföras med förlusten på 95,6 miljoner euro under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Förlusten var dock inte lika stor som befarat på marknaden. Snittprognosen bland analytiker låg på en förlust på cirka 160 miljoner euro, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Refinitiv.

I sin prognos skriver Finnair att man räknar med ungefär samma resultatnivå under innevarande kvartal som de fyra föregående till följd av fortsatta reserestriktioner i covid-19-pandemin.

En gradvis återhämtning väntas under årets tredje kvartal, men utsikterna är osäkra, fortsätter Finnair, som inte vill ge någon prognos för helåret i det osäkra läget.

För att hantera situationen höjer Finnair sitt mål för kostnadsbesparingar till 170 miljoner euro till 2022, från tidigare 140 miljoner euro.

Det handlar enligt Finnair om ytterligare åtgärder inom områden som fastighetsbestånd, leasingavtal, IT samt en ambition att pressa ned kostnader för försäljning, distribution och administration.

Personalkostnader ska också pressas hårdare nedåt, enligt det nya målet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?