A-
A+

Finnair ställer in hundratalet flygningar

Finländska Finnair ställer in hundratalet flygningar till följd av strejk bland kabinpersonalen i Helsingfors. Arkivbild.
Finländska Finnair ställer in hundratalet flygningar till följd av strejk bland kabinpersonalen i Helsingfors. Arkivbild.
EkonomiTT

Finnair ställer in omkring 100 flygningar på söndag och måndag. Åtgärden följer på vad det finländska flygbolaget i ett pressmeddelande beskriver som "en olaglig strejk" bland kabinpersonalen i Helsingfors.

Annons

Annons

Flygningar som görs av bolaget Norra berörs inte och inte heller flygningar till Singapore, Indien, Barcelona och Madrid – då kabinpersonalen på dessa kommer från samarbetspartner, alternativt att de flygningarna genomförs av andra flygbolag.

Flygbolaget kommer använda de kontaktuppgifter som angetts vid bokningen av resan för att informera berörda passagerare. Kunder kan också kontrollera statusen på sina flygningar via Finnairs webbsida, enligt flygbolaget.

Strejken har brutit ut i kölvattnet på Finnairs förhandlingar med fackliga motparter om besparingsåtgärder för att öka lönsamheten.

"Vi hoppas fortfarande att vi ska hitta en lösning tillsammans", skriver Finnairs operativa chef Jaakko Schildt i en kommentar.

Finnair räknar med att återgå till normal trafik på måndagseftermiddagen, men varnar för att strejken kan påverka enskilda flygningar även efter det.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.