A-
A+

Finske stjärnan missar matchen mot Sverige

Anfallsstjärnan Teemu Pukki kommer inte till spel för Finland i helgens landskamp mot Sverige. Arkivbild.
Anfallsstjärnan Teemu Pukki kommer inte till spel för Finland i helgens landskamp mot Sverige. Arkivbild.
FotbollTT

De svenska fotbollsherrarna slipper Finlands vassaste anfallsvapen i lördagens EM-uppladdning.

Norwichstjärnan Teemu Pukki har inte ens rest med laget till Sverige.

Jag har goda förhoppningar att han ska vara redo till EM, säger Finlands förbundskapten Markku Kanerva.

Annons

Annons

Finland kommer till landskampen på Friends arena utan flera troliga EM-spelare. Det största avbräcket är utan tvekan anfallsstjärnan Teemu Pukki, som med 26 ligamål den här säsongen ledde Norwich tillbaka till Premier League.

31-åringen åkte på en vristskada i början av maj och är ännu inte redo för spel. Men chanserna är goda att han ska vara tillbaka i tid till EM, dit Finlands herrar kvalat in för första gången i historien.

Rehabiliteringen har gått helt enligt plan. Jag har goda förhoppningar att han ska vara redo till EM. Och kanske redan till Estlandsmatchen (EM-genrepet nästa fredag). Men vi får ta det dag för dag, säger Finlands förbundskapten Markku Kanerva, enligt nyhetsbyrån STT.

Sparv kan testas

Lagkaptenen Tim Sparv har också varit skadad, men knäproblemen är såpass läkta att han troligen får speltid redan mot Sverige.

Jag kommer att testa en hel del spelare. Vi måste få svar beträffande ett antal spelare innan jag tar ut EM-truppen den 1 juni. Om jag använder alla sex tillåtna bytena, det får vi se, men ett antal byten lär det bli. Det beror lite på hur matchbilden ser ut, för även om vi behöver testa spelare så vill vi vinna matchen, säger Kanerva.

Annons

Annons

MLS-duo saknas

Till skillnad från Sveriges förbundskapten Janne Andersson väljer Kanerva att inte avslöja sin startelva förrän på matchdagen.

Klart är att en hel del troliga EM-spelare saknas av olika skäl. Häckens mittback Joona Toivio har fått ledigt för att spela final i svenska cupen, medan Polenproffset Albin Granlund har suttit i karantän och ansluter till laget först efter matchen mot Sverige.

MLS-duon Robin Lod och Jukka Raitala är inte heller med, och detsamma gäller Branns Robert Taylor, vars klubb bad att få behålla honom för helgens match i norska ligan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!