-
+

Fladdermus trotsar publikförbudet

En fladdermus har intagit Himmelstalundshallen i Norrköping.
En fladdermus har intagit Himmelstalundshallen i Norrköping.
IshockeyTT

Vita Hästen har fått högst oväntad hjälp från ovan i hockeyallsvenskan.

En fladdermus stör motståndarna.

Annons

Annons

Den skicklige flygaren har då och då synts till i Himmelstalundshallen den senaste tiden.

Senast under matchen mot Tingsryd i måndags. Lagom till Tingsryds spel i numerärt överläge tog den några lovar över isen och stal uppmärksamheten.

Vita Hästen vann matchen med 5–3. I vilken utsträckning fladdermusen bidrog till segern är oklart, men varken klubben eller hyresvärden har några planer på att avhysa den objudne gästen som trotsar publikförbudet.

Vi har inte för avsikt att vräka vår fridlysta inneboende mitt i vintern. I vissa kulturer anses fladdermöss vara lyckobringande. Hen får vara kvar och bringa Vita Hästen lycka säsongen ut. Det får bli hyran, säger Daniel Ackermann, kommunikationsansvarig hos hyresvärden Norrevo, till Norrköpings Tidningar.

Enligt Johan Eklöf, doktor i zoologi och expert på fladdermöss, är det ovanligt att fladdermöss vistas i ishallar.

Ishall har jag aldrig hört att en fladdermus har varit i förut. Däremot har jag varit med om sjukhus, skolor och simhall och lite av varje, säger Johan Eklöf till Norrköpings Tidningar.
Den är nog lite förvirrad när den är ute och flyger där skulle jag tro. För det är inte meningen. Den skulle nog ligga och sova egentligen. Sen finns det ändå fladdermöss som... alltså blir det plusgrader och det finns något att äta, så flyger de gärna ut och fyller på vinterförråden lite. Det kan vara så att det finns lite insekter i luften som trivs i värmen under taket. Men det är svårt att säga.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss