Fler coronafall – Premier League kan pausas

Premier League-klubbarna har problem med coronaviruset.
Premier League-klubbarna har problem med coronaviruset.
FotbollTT

Premier League-klubbarna för diskussioner om ett två veckor långt speluppehåll i den engelska fotbollsligan på grund av spridningen av coronaviruset i flera av lagen, enligt The Telegraph.

Annons

Annons

Annons

Annons

De 20 Premier League-klubbarna utför regelbundna coronatester på spelare och ledare. Den senaste testomgången visade på 18 positiva svar, vilket var två fler än de 16 personer som testades positivt i mitten av november.

"Premier League kan i dag bekräfta att mellan 21 december och 27 december testades 1 479 spelare och klubbanställda", säger ligan i ett uttalande och tillägger:

"Av dessa var 18 nya positiva tester. Spelare eller klubbanställda som har testat positivt kommer att isoleras i tio dagar."

Enligt nyhetsbyrån Reuters har flera spelare och ledare i Sheffield United testat positivt. Totalt har 131 individer testat positivt efter 17 testomgångar.

Under tisdagen ställdes mötet mellan Manchester City och Everton in efter att City påvisat fyra positiva tester, bland annan anfallaren Gabriel Jesus och ytterbacken Kyle Walker.

Senare under eftermiddagen skrev The Telegraph att klubbarna diskuterar ett två veckor långt uppehåll i januari, i ett försök att bromsa smittspridningen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons