A-
A+

Fler dödsoffer i sönderskjutet bostadshus

Räddningsarbete i rasmassorna i Tjasiv Jar. Bilden togs i måndags.
Räddningsarbete i rasmassorna i Tjasiv Jar. Bilden togs i måndags.
UkrainaTT

Fler människor har hittats döda i rasmassorna av ett femvåningshus i norra Donetsk som förstördes av ryska raketer i helgen.

Ryssland anklagar Ukraina för att ha beskjutit ett bostadshus på ockuperad mark.

Annons

Annons

Ett dödsoffer bärs bort från femvåningshuset på måndagskvällen.
Ett dödsoffer bärs bort från femvåningshuset på måndagskvällen.

Hittills har 34 människor hittats döda efter beskjutningen av flerfamiljshuset i Tjasiv Jar, som skedde sent i lördags kväll.

I ett första skede sades det vara minst tio dödsoffer, men det har sedan stigit ju längre räddningsarbetet har fortskridit. En del av femvåningsbyggnaden har raserats helt och hållet. Från rasmassorna har det hörts röster från överlevande och åtminstone nio har kunnat undsättas.

Ett av dödsoffren är ett nioårigt barn som grävdes fram sent på måndagskvällen.

Donetsks guvernör Pavlo Kyrylenko gör gällande att ett 30-tal människor ännu kan vara kvar under betongspillrorna och bråten.

Tjasiv Jar ligger i norra Donetsk, i det område som ryska styrkor försöker avancera mot efter erövringen av den närliggande staden Sievjerodonetsk.

Skilda uppgifter

I den delvis ockuperade regionen Cherson, i södra Ukraina, går ukrainska styrkor sedan några veckor tillbaka på motoffensiv.

Enligt de nya myndigheter som har installerats av den ryska ockupationsmakten har de ukrainska styrkorna beskjutit bostäder i orten Nova Kachovka, öster om den större staden Cherson. Uppgifterna, som till en början är svåra att verifiera, förs vidare i ryska statsmedier.

"Det är redan sju döda och omkring 60 skadade", skriver ockupationsstyrets ledare Vladimir Leontiev på Telegram.

Från ukrainskt håll beskrivs beskjutningen tvärtom som lyckad. Tiotals ryska soldater har dödats och ett stort ammunitionslager har förstörts, enligt den ukrainska militären.

Annons

Annons

Fler städer beskjuts

Borgmästaren i staden Mykolajiv, nordväst om Cherson, uppger att flera personer där har skadats av rysk beskjutning. På måndagsmorgonen dödades sex personer när Ryssland besköt Charkiv i nordöstra Ukraina.

Parternas redogörelser för hur det går i kriget är genomgående svåra att verifiera och egna framgångar överdrivs närmast regelmässigt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.