A-
A+

Fler öppna än stängda Coopbutiker under dagen

Över hälften av butikerna väntas öppna under tisdagen. Arkivbild.
Över hälften av butikerna väntas öppna under tisdagen. Arkivbild.
HandelTT

Arbetet med att få i gång kassorna i Coopbutikerna fortsätter. Prognosen för tisdagen är att fler butiker kommer ha öppet än stängt.

Annons

Annons

Kassorna i Coops butiker runtom i Sverige slutade att fungera tidigt i fredags kväll, vilket senare visade sig bero på en it-attack.

Problemen härrör från underleverantören Visma Esscom, som i sin tur pekar mot det amerikanska mjukvaruföretaget Kaseya som utsattes för en så kallad ransomwareattack i fredags.

Några butiker har kunnat hålla öppet med hjälp av andra betallösningar. Men majoriteten av Coops drygt 800 butiker fick stänga.

Sedan i söndags morse är Visma Esscom i gång med att återställa datorerna lokalt i butikerna. Det går inte att göra centralt, utan görs i butik för butik varpå de kan öppna en i taget.

Under tisdagen väntas så pass många butiker kunna starta om kassan att över hälften av butikerna i landet kan ha öppet, berättar Coops pressekreterare Tarik Belqaid.

Vi har ett hundratal tekniker ute som jobbar på olika tider på dygnet. Det tar lite tid att hjälpa alla butiker, säger Tarik Belqaid.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!