Fler svenska biopremiärer skjuts upp

Premiären av den nya Sune-filmen, 'Sune – uppdrag midsommar', flyttas fram. Arkivbild.
Premiären av den nya Sune-filmen, "Sune – uppdrag midsommar", flyttas fram. Arkivbild.
FilmTT

Annons

Annons

Annons

Annons

Efter beskedet om nya publikrestriktioner, vilka lett till att flertalet av landets biografer stänger, meddelar Nordisk film att man skjuter upp ett antal av sina biopremiärer, enligt ett pressmeddelande.

Premiären av Colin Nutleys film "Bröllop, begravning och dop – filmen", som skulle ha haft premiär den 25 november, skjuts nu fram till ett ännu okänt datum 2021.

Även premiären av den nya Sune-filmen, "Sune – uppdrag midsommar", som skulle ha haft premiär den 4 december, flyttas fram till juni 2021.

Peter Dalles nya film "Tills solen går upp", som skulle ha haft premiär den 25 december, flyttas fram till ett ännu okänt datum 2021.

En film som dock kommer att ha premiär på de biografer som väljer att hålla öppet är skådespelaren Viggo Mortensens regidebut "Falling" den 4 december.

Under onsdagen meddelade även SF Studios att premiären av Mårten Klingbergs dramakomedi "Ur spår", med Katia Winter och Fredrik Hallgren i huvudrollerna, skjuts på framtiden.

Även premiären av den nya Jönssonligan-filmen i regi av Tomas Alfredson, som skulle ha haft premiär på årets största biopremiärdag – juldagen, skjuts upp.

När filmerna i stället får biopremiär är ännu okänt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons