Flera bilbränder under natten i södra Sverige

Flera bilar har brunnit på flera olika platser i västra och södra Sverige under natten. Arkivbild.
Flera bilar har brunnit på flera olika platser i västra och södra Sverige under natten. Arkivbild.
BrottTT

Under natten till söndagen har ett stort antal bilar brunnit i västra Sverige samt i Växjö. Polisen har ännu inga misstänkta – och menar att det är för tidigt att säga om händelserna hänger ihop.

Annons

Annons

Natten till söndagen blev hektisk för polisen i region Väst. I Göteborg brann sammanlagt fyra bilar på tre olika platser inom loppet av en och en halv timme. Ytterligare två bilar som stod parkerade intill blev brandskadade.

Samtliga händelser skedde på Hisingen i Göteborg. Anna Göransson, presstalesperson vid polisen, säger att man inte vet om händelserna hänger samman.

Vi har inga misstänkta och inga frihetsberövade. Men det är ju bränder i närhet av tid och plats, så det går inte att utesluta att de på något sätt hänger ihop. Men det är för tidigt att säga.

TT: Har det varit andra oroligheter under natten som kan kopplas till bränderna?

Återigen, med tanke på att det inte finns några misstänkta är det svårt att säga om det finns kopplingar till tidigare händelser i området. Men det är något vi hela tiden har med oss och beaktar i de utredningar som pågår, säger Anna Göransson.

Två anmälningar om skadegörelse genom brand samt en anmälan om skadegörelse, alternativt grov skadegörelse, har upprättats.

Strax innan klockan två larmades polisen sedan till centrala Ulricehamn där fyra parkerade bilar brann. Händelsen rubriceras som grov skadegörelse genom brand och en teknisk undersökning ska genomföras.

Även i Lysekil och Växjö har det brunnit totalt under natten och söndagsmorgonen. I Lysekil skadades en bil, I Växjö skadades totalt fyra bilar. Två anmälningar om skadegörelse genom brand har upprättats, polisen har ännu inga misstänkta.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons