A-
A+

Flera döda efter nya bombdåd i Afghanistan

Våldet i Afghanistan har eskalerat den senaste tiden. På bilden syns en bil som skadats efter en explosion i Kabul under söndagen.
Våldet i Afghanistan har eskalerat den senaste tiden. På bilden syns en bil som skadats efter en explosion i Kabul under söndagen.
AfghanistanTT-AFP

Det eskalerande våldet i Afghanistan fortsätter att kräva liv.

Under helgen har åtminstone 13 personer dödats i nya bombdåd.

Annons

Annons

I lördags dödades minst elva civila i ett bombdåd mot en buss i provinsen Badghis, uppger lokala myndigheter under söndagen. Bomben var placerad på vägen och ska ha slungat bussen ned i en dal.

Ingen har tagit på sig dådet men guvernören i provinsen Badghis anklagar talibanerna. Provinsen ligger i landets nordvästra delar, vid gränsen mot Turkmenistan.

Under söndagen dödades två poliser i den norra provinsen Balkh, efter att en bilbomb exploderat i närheten av en polisstation. 15 personer, inklusive civila, rapporteras skadade. Talibanerna har tagit på sig dådet.

Våldet i Afghanistan har eskalerat kraftigt den senaste tiden, mot bakgrund av USA:s besked om att landet planerar att dra tillbaka sina styrkor före den 11 september.

Så sent som i torsdags exploderade två minibussar i Afghanistans huvudstad Kabul och förra helgen dödades flera personer vid två dåd, bland annat vid en granatattack mot ett bröllop i provinsen Kapisa.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!