A-
A+

Flera döda i dubbla dåd i Afghanistan

Afghanska säkerhetsstyrkor i Kabul tidigare i maj.
Afghanska säkerhetsstyrkor i Kabul tidigare i maj.
AfghanistanTT-AFP-Reuters

Minst sex civila har dödats och fyra andra har skadats vid en attack mot ett bröllop i provinsen Kapisa i norra Afghanistan, uppger säkerhetskällor.

Fyra andra dödades vid ett bombdåd i huvudstaden Kabul under lördagskvällen.

Annons

Annons

Granatattacken mot bröllopet inträffade på lördagskvällen i distriktet Tagab. En talesperson för den lokala polisen uppger att dådet utförts av talibanerna, som dock avfärdar anklagelserna och säger att granaterna avfyrats av afghanska säkerhetsstyrkor.

En källa i huvudstaden Kabul uppger att betydligt fler, minst tio människor, dödades i attacken och att 18 skadats.

På lördagen inträffade även ett bombdåd norr om Afghanistans huvudstad Kabul, där minst fyra personer dödades och ett dussintal skadades.

Offren färdades med en buss när en sprängladdning detonerade på en väg i staden Charikar i provinsen Parwan, uppger myndigheterna. Två av de döda var lärare på ett närliggande universitet och flera av de skadade uppges vara studenter eller anställda vid universitetet.

Ingen har tagit på sig dådet, men den afghanska regeringen har tidigare beskyllt talibanerna för att ha genomfört flera liknande dåd.

Våldet i det krigshärjade Afghanistan har eskalerat kraftigt den senaste tiden, mot bakgrund av USA:s besked om att landet planerar att dra tillbaka sina styrkor före den 11 september.

Över 570 civila afghaner har dödats och över 1 200 har skadats under årets första tre månader under strider mellan regeringsstyrkor och talibanrörelsen, enligt en rapport från FN i april.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!