A-
A+

Flera döda i skottdrama i Spanien

-
SpanienTT

Ett familjegräl på landsbygden i centrala Spanien slutade med att en man började skjuta urskillningslöst omkring sig. Gärningsmannen hamnade i skottväxling med poliser som i slutänden sköt ihjäl honom.

Annons

Annons

Det hela började med att två män, far och son, hamnade i bråk med varandra i ett glesbebyggt område i utkanten av staden Ciudad Real, söder om Madrid, på onsdagsförmiddagen, enligt spanska medier.

När en granne försökte ingripa drog den 50-årige sonen fram ett gevär med kikarsikte och började skjuta, först mot grannen och sedan urskillningslöst mot trafik som passerade på motorvägen i närheten.

Lokalpoliser och civilgardet larmades till platsen, varpå den beväpnade mannen barrikaderade sig och började skjuta mot dem när de anlände.

Han sköt mot alla som kom inom synhåll, säger Juan Antonio Valle, chef för civilgardets enhet i Ciudad Real, till 20 Minutos.

När förhandlingsförsök inte bar frukt sköt poliser ihjäl mannen.

De andra två personer som dödades i händelseförloppet var den granne som försökte ingripa samt en lokalpolis. Flera personer, bland dem gärningsmannens pappa och två andra poliser, skadades och fördes till sjukhus. Ingen av dem fick livshotande skador.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.