A-
A+

Flygbolagschef: Låt vaccinerade resa fritt

British Airways vd vill att personer som har vaccinerats för covid-19 ska börja få resa fritt. Arkivbild.
British Airways vd vill att personer som har vaccinerats för covid-19 ska börja få resa fritt. Arkivbild.
StorbritannienTT-Reuters

Det är dags för personer som har fått vaccin för covid-19 att börja få resa utan restriktioner, anser British Airways vd Sean Doyle.

Annons

Annons

Det brittiska flygbolagets vd uppmanar landets regering att samarbeta med andra länders regeringar för att med hjälp av till exempel hälsoappar få i gång det internationella resandet igen.

Jag tycker att folk som har vaccinerats borde kunna resa utan restriktioner. De som inte är vaccinerade borde kunna resa med ett negativt test, säger Sean Doyle, som tillträdde som vd för British Airways i oktober.

Icke-nödvändiga resor är bannlysta i Storbritannien. Inte förrän om en månad, den 12 april, väntas den brittiska regeringen meddela hur och när folk kan börja resa in och ut ur landet igen. Några semesterresor kommer dock inte att tillåtas förrän tidigast den 17 maj, har regeringen sagt.

Hälsoappar, som kan användas för att verifiera en persons vaccinationsstatus eller negativa covid-19-test, anses av flygbranschen vara nyckeln till att få i gång ett storskaligt flygande igen. Det är helt enkelt för tidsödande att låta personal manuellt granska folks papper.

Doyle vill att den brittiska regeringen stödjer utvecklingen av dessa appar.

I Storbritannien har redan 44 procent av den vuxna befolkningen, framför allt personer över 60 år, fått sin första dos covidvaccin. Regeringen har dock sagt att en återgång till resandet måste vara rättvist och får inte i onödan missgynna dem som inte har vaccinerats.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!