A-
A+

Flygstrejk i Norge – liten effekt inledningsvis

SAS, Norwegian och Widerøe påverkas när flygtekniker lägger ner arbetet. Arkivbild.
SAS, Norwegian och Widerøe påverkas när flygtekniker lägger ner arbetet. Arkivbild.
EkonomiTT

31 flygtekniker i Norge gick ut i strejk lördag morgon. Såväl SAS som Norwegian och Widerøe påverkas, även om konsekvenserna för passagerarna är något oklara för tillfället, rapporterar norska nyhetsbyrån NTB.

Annons

Annons

Inledningsvis är det inga av våra passagerare som blir påverkade, säger Anna Sandell på SAS kommunikationsavdelning till TT på morgonen.
Och eventuellt påverkade passagerare kommer att informeras av oss som det. Men som det ser ut just nu är det inga som blir påverkade, fortsätter hon.

Hon påpekar att det handlar om en central förhandling, mellan fack och arbetsgivare, alltså inte bara med SAS. Så även flera andra flygbolag berörs.

På måndag utvidgas strejken när ytterligare 75 flygtekniker lägger ner arbetet. Om konsekvenserna blir större på flygtrafiken då, är för tidigt att säga, enligt Anna Sandell.

Norwegians presskontakt Silje Glorvigen kunde på morgonen inte säga något om vilka avgångar som eventuellt blir påverkade, enligt NTB.

Konflikten handlar om löner. Klockan 03:50 natten mot lördag gav medlaren upp, han lyckades inte hitta någon lösning i nuläget.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.