A-
A+

Flyktväg kartläggs vid Einármordet

Polisen behöver allmänhetens hjälp för att kartlägga mördarnas flyktväg. Arkivbild.
Polisen behöver allmänhetens hjälp för att kartlägga mördarnas flyktväg. Arkivbild.
BrottTT

Två okända gärningsmän misstänks för mordet på artisten Einár. Nu vädjar polisen till allmänheten för att fastställa de misstänkta mördarnas flyktväg.

Vi har ett glapp i vår händelsekedja som vi måste täppa igen, säger polisens utredningsledare Mikael Niklasson till TT.

Annons

Annons

Strax före klockan 23 på torsdagen den 21 oktober sköts Nils "Einár" Grönberg ihjäl med flera skott på en innergård i Hammarby sjöstad i Stockholm. Ingen är gripen men två okända gärningsmän misstänks för att ha utfört mordet, enligt polisen.

Mördarnas flyktväg har kartlagts från mordplatsen via bland annat vittnesuppgifter. Men spåren tar slut vid området under Södra länken nedanför Sickla sluss, på den norra sidan av kanalen nära en bilparkering.

Vi har en god bild av händelseförloppet fram till bron. Sedan vet vi inte vart de tar vägen, säger Mikael Niklasson, utredningsledare vid polisens avdelning för grova brott i City.

Vill ha hjälp

Nu vädjar polisen om hjälp från personer som kan ha gjort iakttagelser i området.

Vi hoppas få information om vart gärningsmännen tar vägen. Om de delar på sig, om de fortsätter till fots eller om de har något fordon där.

Iakttagelserna är viktiga för att koppla ihop gärningsmännen med andra uppgifter som framkommit i utredningen.

Vi har olika iakttagelser en bit därifrån. Vi har ett glapp i vår händelsekedja som vi måste försöka täppa igen för att komma framåt.

Annons

Annons

"Tydlig inriktning"

Enligt vittnesuppgifter var de misstänkta gärningsmännen mörkklädda och bar huvor. De hade fram till området runt bron vanliga munskydd. Den ene av dem kan ha burit röda skor, men just den uppgiften är obekräftad.

Vittnen har dragit slutsatsen att de förmodligen var yngre, eftersom de uppfattats som smala och spänstiga i steget. Men det behöver inte vara så, ingen har sett deras ansikten eftersom de har haft mask, säger Mikael Niklasson.

TT: Hur fortlöper utredningen?

Vi har en tydlig inriktning, den har varken försvagats eller förstärkts de senaste veckorna. Vi har individer som vi tittar lite mer på, så mycket kan jag säga.

Tidigt i utredningen presenterade polisens underrättelseenhet en rapport som pekade på fyra möjliga motivbilder, uppger Niklasson.

Vi har valt att gå på en av dem.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.