-
+

Förbud mot hejaramsor på Tokyo-OS

Med 170 dagar kvar till OS och 202 till Paralympics i Tokyo presenteras åtgärdsprogrammet mot coronasmittan.
Med 170 dagar kvar till OS och 202 till Paralympics i Tokyo presenteras åtgärdsprogrammet mot coronasmittan.
OlympisktTT

OS-arrangören i Tokyo presenterar nu de första smittskyddsreglerna som gäller under sommarspelen i Japan i sommar.

På många sätt blir de här spelen en annorlunda upplevelse, säger IOK:s Pierre Ducrey.

Annons

Annons

De första reglerna gäller ledare och företrädare för de internationella idrottsförbunden. De förbjuds att åka allmänna transportmedel utan tillstånd. De uppmanas att klappa händerna, men inte sjunga eller ropa hejaramsor.

Följs inte reglerna blir man hemskickad.

På många sätt blir de här spelen en annorlunda upplevelse, säger Pierre Ducrey, ansvarig för OS-arrangemang inom Internationella olympiska kommittén (IOK), enligt Reuters.

De regler som nu presenterats lär ligga till grund för dem som övriga OS-resenärer har att följa.

"Hälsan och säkerheten för alla under OS och Paralympics har högsta prioritet. Därför har de här spelreglerna skapats", säger IOK:s vd för OS, Christophe Dubi, på IOK:s webbplats.

"Vi vet att de här spelen kommer att bli annorlunda på flera sätt. För alla deltagare kommer det att bli förhållanden och begränsningar som kräver flexibilitet och förståelse. Genom att följa reglerna blir vi starkare tillsammans. I gengäld kommer man att minnas OS och Paralympics som ett historiskt ögonblick för mänsklighet, för den olympiska rörelsen och alla som bidrog till succén".

Spelreglerna för aktiva och deras ledare, samt andra OS-resenärer, kommer inom kort. Utförligare spelregler presenteras i april, bland annat det som rör karantän och coronavirustestning.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss