A-
A+

Förbundets smäll på grund av SAS-strejk

Svenska friidrottsförbundet kan tvingas boka om biljetter på grund av SAS pilotstrejk. Arkivbild.
Svenska friidrottsförbundet kan tvingas boka om biljetter på grund av SAS pilotstrejk. Arkivbild.
FriidrottTT

Svenska friidrottsförbundet kan tvingas boka om flera av sina VM-stjärnors flygbiljetter till USA på grund av SAS pilotstrejk. Då kan landslagets mästerskapsbudget spricka med upp emot 800 000 kronor, skriver Expressen.

Annons

Annons

Pilotstrejken hos flygbolaget SAS gör det svårt för de svenska friidrottsstjärnorna att ta sig till VM i Eugene, Oregon, i västra USA som inleds nästa vecka. Förbundet kan tvingas boka om biljetter för upp emot 50 000 kronor per person.

På måndagen ställdes Daniel Ståhls, Simon Petterssons, Fanny Roos, förbundskapten Kajsa Bergqvists och lagets manager Petra Ericssons flyg till San Francisco in. Landslaget ska VM-förbereda sig i Berkeley utanför storstaden i Kalifornien.

Ståhl har åkt

Nu är friidrottsförbundets sportchef Dejan Mirkovic orolig för hur det kommer bli när de andra utövarna ska flyga över Atlanten.

Det är jag som sitter med budgeten och är den som får gå till styrelsen och be om mer pengar. Vi får se vad den totala summan blir. När vi bokar om i dag, så ligger en biljett någonstans mellan 30 000 och 50 000 kronor, säger han till Expressen.

Diskusstjärnan Daniel Ståhl har kommit iväg till USA. Dejan Mirkovic uppger att de flesta andra som ska med till Eugene och inte åkt ännu är bokade med SAS. Biljetterna har inte bokats om.

Annons

Annons

Duplantis berörs inte

Allt beror ju på vad som händer med strejken. Vi har blivit rådda att ha lite is i magen. Skulle strejken sluta och flygen komma i gång, så är det ju dumt att avboka resor redan nu.

Biljetter kommer bokas om ifall strejken inte upphört dagen före avfärd. Det kommer i så fall resultera i en spräckt VM-budget.

Vi har egentligen haft ökade kostnader under hela våren. Ett snabbt överslag från den lagda budgeten i höstas så skulle jag gissa på att VM kommer kosta oss cirka 600 000 till 800 000 kronor mer än vad vi räknat med, säger Mirkovic.

Stavhoppsstjärnan Armand Duplantis flyger med Lufthansa till USA och berörs inte av SAS pilotstrejk, enligt hans manager Daniel Wessfeldt som intervjuats av Aftonbladet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.