A-
A+

Formel 1-fan misstogs för maffiaboss – greps

En brittisk man hade rest till Nederländerna för att titta på Formel 1-tävlingen i Zandvoort. Det slutade med handfängsel och ögonbindel.
En brittisk man hade rest till Nederländerna för att titta på Formel 1-tävlingen i Zandvoort. Det slutade med handfängsel och ögonbindel.
NederländernaTT-AFP

Nederländsk polis trodde att den gripit en ökänd italiensk maffiaboss. Den gripne visade sig vara en besökande brittisk motorsportentusiast.

Annons

Annons

Beväpnad polis stormade in på restaurangen i nederländska Haag. Inför skräckslagna matgäster övermannades och handfängslades den misstänkte. En bindel knöts över hans ögon.

Det fanns bara ett problem med gripandet, som ägde rum i onsdags: polisen hade tagit fel person.

Insatsen ägde rum sedan italienska myndigheter utfärdat en internationell arresteringsorder för den ökände sicilianske maffiabossen Matteo Messina Denaro. Men mannen som greps – mitt i en måltid – visade sig vara en 54-årig motorsportentusiast från Liverpool som rest till Nederländerna för att titta på formel 1.

"Mannen som greps tidigare i veckan på en restaurang i Haag är inte samma man som eftersöks av italienska myndigheter", säger det nederländska åklagarämbetet, och tillägger:

"Han har frigivits omgående."

Den brittiske mannens advokat Leon van Kleef är kritisk.

Det är som en dålig film, säger han om händelsen.

Maffiabossen Matteo Messina Denaro har varit på flykt från rättvisan sedan 1993 och dömdes 2002 i sin frånvaro till livstids fängelse för sin inblandning i morden på två åklagare.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!