A-
A+

Formel 1-stjärnan lämnar McLaren: "Bitterljuvt"

Daniel Ricciardo lämnar McLaren.
Daniel Ricciardo lämnar McLaren.
BilsportTT

Formel 1-föraren Daniel Ricciardo, 33, lämnar McLaren efter säsongen. Det meddelar formel 1-stallet på sin webbplats.

Det är bitterljuvt, säger Ricciardo i en video på sociala medier.

Annons

Annons

Ricciardo anslöt till McLaren inför säsongen 2021 efter att ha kört två säsonger för Renault. Australiern har länge varit en av de största profilerna inom formel 1 och blev trea i sammandraget 2014 och 2016 när han körde för Red Bull.

Under tiden i McLaren har Ricciardo, bortsett från segern på Monza förra säsongen, haft det tufft. I fjol blev han åtta i sammandraget och den här säsongen ligger han på tolfte plats.

Nu bryts kontraktet i förtid.

"McLaren Racing och Daniel Ricciardo kan bekräfta att Daniels kontrakt för 2023 bryts i förtid då båda parter gemensamt har kommit överens om att han ska lämna efter säsongen 2022", skriver McLaren.

Ricciardo säger att det inte har fungerat som någon av parterna har velat. Vad som händer framöver vet han inte.

Framtiden och vad som väntar vet jag inte riktigt än, vi får se. Jag ser tillbaka på den här tiden med McLaren med ett leende, jag lärde mig mycket om mig själv och om saker som kan hjälpa mig i karriären och i livet generellt, säger han.

Den som ryktas ersätta Ricciardo är landsmannen tillika formel 2-mästaren Oscar Piastri, skriver nyhetsbyrån AP. Piastri skapade rubriker tidigare i augusti i samband med ett kontraktsbråk med formel 1-stallet Alpine.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.