A-
A+

Förre Palermostjärnan i fängelse efter maffiaaffär

Den italienska högsta domstolen anser Fabrizio Miccoli skyldig till utpressning. Han har suttit i fängelse sedan 2017, men har försökt att överklaga domen. Arkivbild.
Den italienska högsta domstolen anser Fabrizio Miccoli skyldig till utpressning. Han har suttit i fängelse sedan 2017, men har försökt att överklaga domen. Arkivbild.
FotbollTT-AFP

Palermos före detta anfallsstjärna Fabrizio Miccoli, som även tidigare spelade i det italienska fotbollslandslaget, anses fortfarande vara skyldig till att ha försökt indriva en skuld med "maffiametoder" och därför kvarstår hans fängelsestraff.

Det fastslår Italiens högsta domstol ännu en gång.

Annons

Annons

Han åtalades för brottet första gången 2017 och sattes då i fängelse. Nu, tre och ett halvt år senare, har Italiens högsta domstol meddelat att domen mot den idag 42-årige fotbollsspelaren kvarstår. Det är i samband med att domstolen åter prövat fallet, nekat spelarens överklagan för andra gången och dessutom fastställt straffet för en annan av de inblandade i affären, Mauro Lauricella, som berättelsen återfår uppmärksamhet.

Det var under 2010 som Miccoli, dåvarade lagkapten i Palermo, kontaktade maffiasonen Mauro Lauricella för att få hjälp med att indriva en skuld om 12 000 euro, motsvarande drygt 120 000 svenska kronor, från en nattklubbsägare i Palermo. Fotbollsspelaren och maffiasonen ska med hot och våld försökt att återfå pengarna, som egentligen tillhörde Miccolis vän och klubbens tidigare sjukgymnast Giorgio Gasparini.

I oktober i år meddelade rätten att Lauricella dömts till sju års fängelse för sin inblandning i affären.

Miccoli, som är Palermos främste målskytt genom tiderna, spelade tio matcher och gjorde två mål i den italienska landslagsströjan under tidigt 2000-tal. Han spelade även för andra Serie A-klubbar, så som Juventus och Fiorentina, under sin karriär som aktiv fotbollsspelare. Han spelade sin sista proffsmatch 2015 för Birkirkara i Maltas högsta division.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.