A-
A+

Forsberg: "Kan fortfarande ta oss till VM"

Emil Forsberg.
Emil Forsberg.
FotbollSevilla, TT:s utsända

Sverige föll tungt och missade den raka vägen till VM i Qatar.

Prestationerna har varierat i kvalet – men var står Blågult inför playoff?

På två starka ben. Vi kan fortfarande ta oss till VM, säger Emil Forsberg.

Annons

Annons

Besvikelsen var stor när Emil Forsberg, Albin Ekdal och Victor Nilsson Lindelöf mötte media efter den ödesmättade 0–1-förlusten mot Spanien i VM-kvalet.

Det är en sur förlust. Men det var inte här vi förlorade egentligen, det var tidigare. Det känns surt så klart med tanke på de lägen vi skapade, säger Forsberg.

Trots missräkningen i Georgien (0–2) och förlusten i Sevilla, kan Sverige blicka tillbaka på ett kval där man bland annat besegrade Spanien på Friends arena och skakade fram en 2–0-seger mot Grekland när man behövde den som mest.

Och Emil Forsberg menar att man kommer ut stärkta ur VM-kvalet, trots de tunga tappen av bärande landslagsspelare som tagit beslutet att pensionera sig.

Det är framför allt kul att det kommer in spelare som gör det väldigt bra, levererar på en väldigt hög nivå och stärker Sverige som landslag. Vi har definitivt tagit steg framåt. Det tyckte jag man såg mot Spanien också, att vi tar lärdom efter tidigare möten med Spanien. Vi är betydligt bekvämare än tidigare och när vi väl spelar boll skapar vi stor respekt också. Det är något vi tar med oss.

"Kan tampas med de bästa"

Han fortsätter:

Vi har fortfarande tagit oss till playoff och vi kan fortfarande ta oss till VM. Det är de positiva erfarenheterna vi ska ta med oss in i de två tuffa matcherna jag hoppas att det blir.

Förbundskapten Janne Andersson menar också att matchen är ett fall framåt för ett landslag som tvingats möblera om i elvan sedan flera tongivande spelare slutat.

Matchen ger mig mersmak på så sätt att vi visar att vi verkligen kan tampas med de allra bästa.

Han fortsätter:

Mitt budskap till spelarna är att de genomförde matchen på ett bra sätt. Den här världen har ju en tendens att bli oerhört svart eller oerhört vit. Man kan ju göra bra matcher och ändå förlora.

Annons

Annons

"Ibland jäklas det"

Nu väntar playoff-spel i mars där det krävs seger i semifinal och final för att säkra avancemanget till VM i Qatar.

Men orkar Janne Andersson vänta så länge?

Nu är det som det är. Hade det varit som efter Georgien och som den matchen var, hade det varit tungt. Nu känner jag ändå att den här matchen mot Spanien var så pass bra att vi kan ta med oss något från den.
Någonstans hoppas jag att vi har något innestående. Idrotten är ju sådan att ibland jäklas det lite trots bra prestationer men jag hoppas och tror att vi kan få resultaten med oss i mars. Vi vill till VM. Det har vi sagt hela tiden. Det är den chansen vi har.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.