A-
A+

Forsberg: "Måste nästan flytta hit"

Emil Forsberg, till höger, jublar efter sitt andra mål med Dejan Kulusevski och Kristoffer Olsson.
Emil Forsberg, till höger, jublar efter sitt andra mål med Dejan Kulusevski och Kristoffer Olsson.
FotbollS:t Petersburg, TT:s utsände

Emil Forsberg stormtrivs i S:t Petersburg.

På tre mästerskapsmatcher i staden har han nu gjort fyra mål.

Jag borde nästan flytta hit så kanske jag vinner skytteligan i Ryssland, säger tvåmålsskytten efter 3–2 mot Polen.

Annons

Annons

Ja, kanske borde den formstarke svensken titta vad huspriserna ligger på i den ryska mångmiljonstaden. För S:t Petersburg och Emil Forsberg har utvecklats till en riktig kärlekshistoria.

Sommaren 2018 avgjorde han åttondelsfinalen i VM mot Schweiz med matchens enda mål. I fredags slog han in straffen som betydde 1–0-seger mot Slovakien.

Och i 3–2-segern mot Polen blev han tvåmålsskytt i den heta ryska sommarvärmen.

Jag tror nästan att jag måste flytta hit så vinner jag skytteligan i Ryssland. Nej, jag vet inte. Det känns bra och det är kul att få göra två mål i dag och hjälpa laget. Det är kul att vara här, det är en fantastisk stad och vi vinner igen här, säger han.

Toppar skytteligan

Emil Forsbergs EM kunde kanske inte ha börjat särskilt mycket bättre om man ser till produktionen. 29-åringen har tre mål på tre matcher och är i delad skytteligaledning.

Det känns såklart bra. Det är kul att hjälpa till med mål och assist. Vi hade inte så många chanser men tog vara på de vi hade. Det känns otroligt kul och man får hoppas att det fortsätter på samma spår, säger han.

Första målet kom redan efter 81 sekunder, det näst snabbaste i EM-historien efter ryssen Dmitrij Kiritjenko, som nätade efter 67 sekunder mot Grekland i EM 2004.

Alexander Isak bröstade ner en boll från Mikael Lustig till Forsberg som lyckades tråckla sig förbi det polska försvaret. Med vänsterfoten var Forsberg säkerheten själv när han sköt in 1–0 i bortre hörnet.

2–0 kom i 59:e minuten efter ett fint förarbete av Dejan Kulusevski som fick stor yta på högerkanten och avancerade framåt, vek in i banan och passade Forsberg. På ett tillslag skickade han distinkt in 2–0 i ena hörnet.

Sverige tappade dock efter det. Polen tryckte på rejält och Robert Lewandowski gjorde två raka mål. Då klev Viktor Claesson fram på tilläggstid och satte segerbollen i nät till 3–2.

Annons

Annons

"Stolt"

Efteråt var Forsberg nöjd över den svenska inställningen och han vare rejält stolt över lagets insats.

Det känns fortfarande sjukt att vi har vunnit matchen med tanke på hur matchbilden såg ut i långa delar. Vi kämpade hårt och blev tidigt satta under tryck. Vi tillät dem slå mycket inlägg men försvarade bra, säger han och fortsätter:
Att vi vinner är otroligt skönt. Jag är otroligt stolt över alla. Vi vinner gruppen och det känns såklart jättebra.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!