-
+

Forsberg matchhjälte mot Florida

Nashvilles Roman Josi (vänster) och Viktor Arvidsson (höger) firar förlängningssegern med Filip Forsberg.
Nashvilles Roman Josi (vänster) och Viktor Arvidsson (höger) firar förlängningssegern med Filip Forsberg.
IshockeyTT

Filip Forsberg var inblandad i det mesta som Nashville skapade mot Florida i NHL-ishockeyn. Kvällen avslutades dessutom med att den svenske måltjuven fick sätta den avgörande 6–5-pucken.

Vi jobbade hårt, säger Forsberg.

Annons

Annons

Fyra minuter in i förlängningsperioden, efter 5–5 vid full tid mellan Florida och Nashville, uppstod förvirring.

Filip Forsberg hoppade över sargen för att bege sig in i spel, men den bytande Nashvillespelaren tog för lång tid på sig, så det såg ut som att Nashville skulle åka på en farlig utvisning.

Men domaren lät visselpipan vila, och Forsberg som precis kommit in på isen passade på att bryta en slarvig Floridapassning och fick fritt läge mot Sergej Bobrovskij i Floridamålet.

Förlorade trots hattrick

Möjligtvis var det ett oväntat avslut på en match där Florida mestadels var i ledning, och anfallaren Jonathan Huberdeau trodde nog att han skulle bli matchhjälte med NHL-karriärens första hattrick, och två assists.

Vi måste vara lite bättre defensivt, säger han vid presskonferensen efter matchen.

Men Nashville slutade aldrig jaga. Och drivande i den jakten var Filip Forsberg. Han satte 1–1-målet, spelade fram till Calle Järnkroks 2–2 och Matt Duchenes 3–3, och noterades med Mattias Ekholm för en assist vid Roman Josis 4–5-reducering.

Vi behövde så klart kämpa oss tillbaka i tredje, och vi gjorde det, säger Forsberg.

Duchene såg sedan med ett powerplaymål i sista matchminuten till att matchen gick till förlängning.

Annons

Annons

"Har en hög nivå"

Det är första gången i NHL-karriären som Filip Forsberg stått för fem poäng.

I den här ligan är alla spelare bra spelare och så finns det andra som har en annan talangnivå. "Fil" har en hög nivå, säger tränaren John Hynes efter matchen.

Målrikt blev det även i det kanadensiska mötet mellan Toronto och Vancouver. 7–3 slutade matchen, där Torontos William Nylander stod för tre assist. Det är tredje matchen i rad som svensken fått med sig poäng. Elias Pettersson och Nils Höglander fick med sig varsin assistpoäng för Vancouver. Torontos Jason Spezza gjorde sitt första hattrick på nästan fem år.

Båda lagens tränare lyfte efter matchen fram att Toronto var utvilat – medan Vancouver haft ett tufft spelschema – vilket kan ha blivit avgörande.

Jag tyckte ärligt att vi såg ut som ett trött lag som spelade mot ett snabbt, skickligt lag, säger Vancouvers tränare Travis Green efter matchen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss