A-
A+

Förskingrade miljonbelopp från idrottsklubb

En kassör i en idrottsförening i Småland har dömts för grov trolöshet mot huvudman efter att ha försnillat över en miljon kronor. Arkivbild.
En kassör i en idrottsförening i Småland har dömts för grov trolöshet mot huvudman efter att ha försnillat över en miljon kronor. Arkivbild.
BrottTT

Tre personer har dömts i Jönköpings tingsrätt efter det att en idrottsförenings kassa tömts på miljonbelopp, rapporterar lokala medier.

Annons

Annons

En man döms i tingsrätten för tre fall av grov trolöshet mot huvudman och två fall av normalgraden av samma brott. Han döms till villkorlig dom och 150 dagsböter motsvarande 15 000 kronor för brotten som han har erkänt under rättegången.

Han döms för grov trolöshet mot huvudman i stället för förskingring eftersom han bland annat blivit inlurad i situationen, säger åklagaren Klas Lööf till SVT Nyheter Jönköping.

Det var i slutet av maj förra året som mannen, som var kassör i klubben, kom över pengarna. Totalt handlar det om 1 174 672 kronor som mannen enligt åtalet hade fört över till privata konton och investerat i krypotvalutor.

Två andra personer åtalas även för grovt penningtvättsbrott eftersom de upplåtit sina bankkonton för att ta emot över en halv miljon var. De båda döms till dagsböter för penningtvättsförseelse.

Händelsen lämnade klubben utanför Huskvarna i stort sett konkursmässig och nu tilldöms man ett skadestånd på cirka 675 000 kronor.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!