A-
A+

Första coronafallet i OS-byn

Avspärrade vägar in till OS-byn i Tokyo.
Avspärrade vägar in till OS-byn i Tokyo.
OlympisktTT-AFP-Reuters

En första person i OS-byn, där alla tävlande bor, har bekräftats smittad med coronaviruset.

Annons

Annons

OS-chefen Toshiro Muto bekräftar att en utländsk person som är inblandad i OS-arrangemanget har testat positivt. Muto vill inte bekräfta nationalitet på den smittade.

Det var en person i byn. Det var det första fallet i byn som rapporterats under screeningtestandet, säger Masa Takaya, talesperson för organisationskommittén.

Den smittade har transporterats bort från OS-byn och ska sitta i karantän i två veckor på ett hotell.

De svenska OS-simmarna är dock inte oroliga.

Vi följer alla regler och alla är vaccinerade. Jag har dessutom antikroppar sedan tidigare. Det här stör inte uppladdningen, säger svensk simnings stora medaljhopp Sarah Sjöström vid en presskonferens.

Hittills har fler än 40 personer som på ett eller annat sätt är inblandade i OS-arrangemanget testat positivt för corona. Men dagens fall är det första inne i OS-byn där en majoritet av de 11 000 tävlande kommer att bo.

För att förhindra smittspridning under OS tillämpas mycket strikta regler. Bland annat covid-testas de aktiva dagligen och övriga inblandade testas också regelbundet.

Årets OS sköts upp ett år till följd av pandemin, och hålls till största delen utan publik till följd av ökad smittspridning i Tokyo. Tokyo-OS inleds den 21 juli.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!