Första förlusten för Björklöven

Björklöven var obesegrade över tio matcher, men nu har Södertälje brutit sviten. Arkivbild.
Björklöven var obesegrade över tio matcher, men nu har Södertälje brutit sviten. Arkivbild.
IshockeyTT

Tio matcher utan förlust – men sedan tog det stopp. Den mäktiga segersviten är över för Björklöven som åkte på sitt första nederlag den här säsongen. Södertälje vann det hockeyallsvenska mötet med 4–1.

Annons

Annons

Det är en jämn match. Vi skapar mycket chanser men får inte riktigt dit den. Samtidigt som SSK är effektiva och har bra målvaktsspel i dag, säger Björklövens Daniel Rahimi i C More.
Det är hockey liksom. Ibland får man studsen med sig, ibland inte.

Södertälje tog ledningen genom Emil Aronsson blott 2.48 in i den första perioden och samme Aronsson utökade sedan ledningen i början av den andra. Måns Lindbäck satte 3–0 i powerplay innan "Löven" lyckades reducera. Men serieledaren kom inte närmare än så och i stället kunde Södertälje göra även 4–1 med en minut kvar av matchen.

I Timrås hemmamöte med Almtuna var Jonathan Dahlén tillbaka från förkylningen som stoppade honom senast. Och lagkaptenen levererade i vanlig ordning: ett mål och två assist blev stjärnans facit i 4–0-segern. Därmed ser det ut som att Dahléns medverkan i Karjalaturneringen, som avgörs i Helsingfors kommande vecka, inte ska vara hotad.

Tabelltvåan Timrå har nu fem poäng upp till Björklöven, som dock har spelat en match mer.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons