Fortsatt sökande efter kidnappade skolbarn

Skolinternatet i Kankara i den nigerianska delstaten Katsina.
Skolinternatet i Kankara i den nigerianska delstaten Katsina.
NigeriaTT-AFP

Nigerianska myndigheter skjuter till ytterligare resurser i jakten på de skolbarn som fördes bort av en väpnad grupp i fredags, enligt en talesperson för polisen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Skolinternatet i Katsina, som också är presidenten Muhammadu Buharis hemdelstat, stormades av beväpnade män på motorcykel. Efter en intensiv eldväxling med säkerhetsstyrkor försvann männen med ett okänt antal personer i gisslan, medan hundratals elever flydde ut i den omkringliggande terrängen.

Soldater befinner sig just nu ute i buskmarken och strider mot förbrytarna. Vi kommer att göra allt vi kan för att säkerställa att samtliga bortförda barn återbördas, sade guvernören Aminu Bello Masari i lördags.

Det är oklart hur många elever som saknas. Nyhetsbyrån Reuters anger att "hundratals" är försvunna, den nigerianska tidningen The Nation rapporterar om ett femtiotal, medan AP skriver att det rör sig om omkring 400 elever, med hänvisning till ej fastställda polisuppgifter.

Uppgifter från nigerianska myndigheter och medier är ofta mycket osäkra, och felaktig information sprids regelbundet även från officiella källor.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons