A-
A+

Fortsatta protester i Grekland efter tågolycka

I Grekland fortsätter protesterna efter tågolyckan i mars. Bild från Aten.
I Grekland fortsätter protesterna efter tågolyckan i mars. Bild från Aten.
GreklandTT

Vreden mot regeringen håller i sig efter den omfattande tågolyckan i Grekland.

Under torsdagen har över 40 000 människor runt om i landet protesterat mot regeringens hantering av olyckan i februari, där 57 människor dog.

Annons

Annons

I huvudstaden Aten har demonstranter och polis under torsdagen drabbat samman på Syntagmatorget, nära landets parlament. Under protesterna kastade flera av demonstranterna sten och brandbomber mot polisen – som svarade med tårgas.

Även i Thessaloniki och Patras har stora demonstrationer pågått under torsdagen.

Protesterna sker samtidigt som stora delar av de grekiska samhällsfunktionerna ligger nere på grund av en 24-timmar lång strejk.

Många av demonstranterna uppmanar också landets premiärminister Kyriakos Mitsotakis att avgå. Den grekiska regeringen har tidigare erkänt brister i skötseln av järnvägen – men ansvaret för skulden har tillskrivits ett ”tragiskt mänskligt misstag”.

Bland demonstranterna skanderade många "mördare" och spred flygblad på Mitsotakis, iförd en stinsmössa med texten: "Det är allas fel utom mitt".

Det var den 28 februari som ett persontåg kolliderade med ett frakttåg, som hamnat på fel spår, utanför staden Larissa. Många av de 57 döda var universitetsstudenter.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.