A-
A+

Frankrike ska bli miljövänligare under 2022

I Frankrike får inte grönsaker vara förpackade i plast längre.
I Frankrike får inte grönsaker vara förpackade i plast längre.
FrankrikeTT-AP

Frankrike inför en rad nya miljöregler under 2022. Till exempel måste bilannonser innehålla en uppmaning om att välja ett miljövänligare alternativ.

Annons

Annons

Från och med nyårsdagen får inte grönsaker som morötter och potatis eller frukt som äpplen och päron säljas i plastförpackningar. I stället ska de vara förpackade i ett återvinningsbart material. Plast tillåts fortfarande för mer ömtåliga frukter som exempelvis bär, men kommer gradvis att förbjudas de närmaste åren.

Tidningar får inte slås in i plast när de skickas och snabbmatsrestauranger tillåts inte erbjuda gratis plastleksaker till barn.

Franska bilannonser kommer att se annorlunda ut under 2022. Från mars månad kommer det krävas att annonserna innehåller ett meddelande som uppmanar människor att överväga ett miljövänligare alternativ. Företagen får välja mellan tre meddelande att inkludera, bland annat "För kortare resor, välj att gå eller cykla" eller "Tänk på att samåka".

Det blir även nya regler för telefonbolag och internetleverantörer. De måste uppge för sina kunder hur mycket växthusgas som släpps ut på grund av nät- och telefonanvändningen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.