A-
A+

Frankrike stoppar resor från Storbritannien

Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris. Hårda restriktioner införs för den som ska resa in i landet från Storbritannien. Arkivbild.
Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris. Hårda restriktioner införs för den som ska resa in i landet från Storbritannien. Arkivbild.
FrankrikeTT-AFP

Frankrike stoppar alla icke-nödvändiga resor till och från Storbritannien för att bromsa spridningen av omikronvarianten, meddelar regeringen.

Restriktionerna införs vid midnatt mot lördagen.

Annons

Annons

Turism och affärsresor räknas inte som nödvändiga resor. Däremot får franska medborgare och EU-medborgare fortfarande återvända från Storbritannien till Frankrike.

Vi kommer skärpa kontrollerna drastiskt jämfört med vad vi har på plats nu, säger regeringens talesperson Gabriel Attal till tv-kanalen BFM.

De som får resa in till landet behöver uppvisa ett negativt PCR-test som har genomförts under de senaste 24 timmarna – att jämföra med det tidigare kravet på 48 timmar.

När de väl är inne måste de sedan isolera sig i sju dagar. Om den självisolerande personen tar ett nytt covidtest med negativt svar får den däremot lämna bubblan efter 48 timmar.

Vår strategi går ut på att försena spridningen av omikron i vårt land så långt det går och utnyttja den tiden till att ge extra doser vaccin, säger Attal.

Storbritannien registrerade en ny högstanotering för antalet bekräftade covidfall på en dag, 78 610, i onsdags.

Den senaste tiden har de två ländernas relation blivit allt frostigare och man har bråkat om flera saker, från fiske till hantering av migranter.

Bara förra veckan uttryckte sig Frankrikes president Emmanuel Macron svidande om Boris Johnsons regering och hur den hanterat brexit.

Problemet med den brittiska regeringen är att den inte gör vad den säger, sade Macron.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.