A-
A+

Frankrike utmanar Sverige om OS 2030

Frankrike söker vinter-OS 2030. Arkivbild.
Frankrike söker vinter-OS 2030. Arkivbild.
OlympisktTT-AFP

Sverige får konkurrens i kampen om att få arrangera vinter-OS 2030. Frankrikes olympiska kommitté meddelar nämligen att man filar på en ansökan där Nice föreslås bli huvudort för spelen.

Den franska ansökan bygger till stor del på att använda befintliga arenor och tävlingsplatser, allt för att hålla nere kostnaderna. Och det är något som premieras av den internationella olympiska kommittén (IOK).

Vi ska försöka hålla nere budgeten. Världen är i förändring och det måste vi också vara. Det finns inget utrymme att slå på stora trumman, säger David Lappartient, ordförande i franska olympiska kommittén.

Tanken är att den olympiska byn ska ligga i Nice. Där ska även inomhusidrotter avgöras. De alpina tävlingarna skulle gå av stapeln i Meribel-Courchevel, samtidigt som Grand-Bornand skulle stå värd för längdtävlingarna.

Vid sidan av Sverige har även Schweiz meddelat att man avser att ansöka om att få arrangera vinter-OS 2030. Troligtvis kommer IOK besluta om vilket land som får stå värd för spelen i juli nästa år.

Sommar-OS 2024 kommer att hållas i Paris.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.