A-
A+

Franska lärare rasar mot covid-kaos

Ett nästan tomt marknadstorg i Versailles i tisdags.
Ett nästan tomt marknadstorg i Versailles i tisdags.
FrankrikeTT

Tusentals lärare i Frankrike har gått ut i endagsstrejk i protest mot hur regeringen hanterar pandemin nu i terminsstarten. Det beräknas att hälften av landets skolor håller stängt.

Annons

Annons

Ett av de stora lärarfacken, Snuipp-FSU, har beskrivit pandemipolitiken som "kaotisk", i samband med att regeringen den senaste veckan ändrat reglerna flera gånger med bara någon dags mellanrum, rapporterar medier i Paris. Strikta regler gäller kring vem som ska testa sig, och när man måste isolera sig, men många lärare har svårt att hänga med.

"Situationen sedan terminsstarten har skapat en obeskrivlig röra och en stark känsla av ilska och att ha lämnats i sticket", beskriver Snuipp-FSU lärarnas syn på saken, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Undervisningen blir lidande, och många är rädda för att vara inte tillräckligt skyddade mot covid-19.

Regeringen tillkännager saker, men ingen tänker på vad det betyder för markpersonalen, säger Olivier Flipo, som är rektor vid en skola i Paris till AFP.
De ber oss om helvetiska saker och det går åt skogen.

I början av veckan lättade regeringen på restriktionerna för elever som varit i nära kontakt med en covidsmittad person, trots att många barn blivit smittade av omikronvarianten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.