Freddy Adu till Österlen

USA:s Freddy Adu, höger, i en landskamp mot Kuba 2012. Nästa säsong kommer Adu att ha Skillinge idrottsplats som hemmaplan.
USA:s Freddy Adu, höger, i en landskamp mot Kuba 2012. Nästa säsong kommer Adu att ha Skillinge idrottsplats som hemmaplan.
FotbollTT

Freddy Adu slog igenom redan som 14-åring när han debuterade i DC United och blev det yngsta fotbollsproffset i USA på 115 år. Nu är "talangen som försvann" klar för Österlen FF, som rustar för spel division 1.

Annons

Annons

Som 13-åring betraktades han som ett underbarn inom fotbollen och som 15-åring var han med och ledde sitt DC United till seger i den amerikanska fotbollscupen.

Men steget till Europa blev inte riktigt vad Freddy Adu hoppats på, även om han tillhört storklubbar som Monaco och Benfica. Efter att ha spelat i inte mindre än 14 lag i åtta länder har han nu hunnit bli 31 år – och skrivit på för Österlen FF, som den här säsongen spelat i division 2 men nästa år kommer att höra hemma i division 1.

Tyvärr fick Freddy Adu kanske lite väl mycket uppmärksamhet och pengar när han var väldigt ung. I USA var han en firad stjärna och ett underbarn, men när han sedan kom till Europa var han inte lika överlägsen. Han hade lite svårt att hantera den nya situationen, säger Malik Sesay, sportchef i Österlen FF, till Ystads Allehanda .

För sajten Österlensport berättar Sesay mer om värvningen:

Det händer mycket nu. Via vårt nätverk har vi fått kontakt med Adu som haft ett sabbatsår under corona och vill återuppta sin karriär. Han har hållit i gång sin träning och kommer till Skåne i november. Adu har bland annat spelat för ett finskt lag och är inte helt obekant med det skandinaviska klimatet. Vårt uppdrag är att få honom i full matchform till våren och då kommer han hålla en mycket hög klass.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons