A-
A+

Fredricson tillbaka i tävling efter OS-succén

Peder Fredricson på Christian K. Arkivbild.
Peder Fredricson på Christian K. Arkivbild.
RidsportTT

Peder Fredricson hann knappt vara hemma och vända i Sverige efter OS-succén innan det var dags att sätta sig upp på hästryggen igen.

Fredricson fanns med i startfältet i Global Champions League-tävlingen i London under torsdagen. Men denna gång gick det tyngre.

Annons

Annons

Peder Fredricson, som tävlar för totalledaren Valkenswaard United, var tredje ryttare ut i startfältet på hästen Christian K.

Fredricson red snabbt, 68.69 sekunder, och var på väg mot en felfri runda. Men på det näst sista hindret blev det en rivning. Även lagkamraten Alberto Zorzi rev en gång, vilket gjorde att det inte blev någon topplacering. Duon blev till slut nia i lagtävlingens första runda.

Etta kom den stora konkurrenten i Global Champions League, Shanghai Swans, med österrikaren Max Kühner och tysken Christian Ahlmann. Inför tävlingarna i London låg Shanghai Swans tvåa i sammandraget på 150 poäng, 38 poäng bakom Valkenswaard United.

Evelina Tovek imponerade tidigare under dagen när hon blev tvåa i 1,45-hoppningen. Tovek som tävlar för Scandinavian Vikings, rev en gång i lagtävlingen och laget slutade på 13:e plats.

Andra rundan i lagtävlingen inleds på lördagen klockan 16 svensk tid.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!