A-
A+

Friande matchfixningsdom överklagas

-
FotbollTT

Den mutåtalade ex-allsvenske spelaren friades i tingsrätten – nu väljer åklagaren att överklaga domen, bekräftar han för DN.

Annons

Annons

"Jag har i dag beslutat mig för att överklaga delen i domen kring det gula kortet", skriver kammaråklagare Staffan Edlund vid Riksenheten mot korruption i ett mejl till DN.

Spelaren drog i en allsvensk fotbollsmatch våren 2019 på sig ett gult kort, avsiktligt enligt åklagarsidan. Några dagar innan matchen hade han skrivit på ett skuldbrev och ett par dagar efter matchen fick spelaren 300 000 kronor insatt på sitt konto. Över 30 spelkonton hade satsat pengar på att han skulle få ett gult kort.

Spelaren friades i tingsrätten, men två medåtalade män dömdes för mutbrott och spelfusk i en annan del av åtalet. En 34-årig målvakt i ett division 3-lag dömdes för givande av muta och spelfusk för att ha påverkat utgången i sex matcher för sitt lag säsongen 2019. En 31-årig matchfixare döms för givande av muta och spelfusk. Påföljden för båda blev villkorlig dom. En av matcherna ingick i ett kombinationsspel med den ex-allsvenske spelarens gula kort.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!