A-
A+

Frias för vapenbrott – brister hos polisen

En man frias för olovligt vapeninnehav av Uppsala tingsrätt på grund av polisens brister i hanteringen av ärendet. Arkivbild.
En man frias för olovligt vapeninnehav av Uppsala tingsrätt på grund av polisens brister i hanteringen av ärendet. Arkivbild.
BrottTT

Annons

Annons

En man som åtalats för vapenbrott efter att ha haft en revolver utan giltig licens frias av Uppsala tingsrätt. Orsaken är brister i polisens hantering, enligt tingsrätten.

Tingsrätten riktar skarp kritik mot polisens hantering, som man anser varit "mycket oklar och förvirrande", rapporterar Dagens juridik.

Den 40-årige mannen, en erfaren viltvårdare, åtalades för olovligt vapeninnehav för perioden den 6–16 maj i fjol, efter det att licensen för hans revolver löpt ut i april.

Åklagaren har inte lyckats bevisa att polisens handläggare, som det uppgivits, varit i kontakt med honom, eller att mannen fått någon skrivelse om komplettering av ansökan. Polisens handläggare har inte heller vetat om skrivelsen skickats in med mottagarbevis, och det är oklart vad som framgått av skrivelsen m er än att mannen ombetts komplettera ansökan senast den 5 maj.

Mannen kan därför inte ha varit oaktsam den 6 maj, resonerar tingsrätten och friar honom.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.