A-
A+

Friberg otäckt skadad i Frölundas seger

Frölundas Max Friberg skadade sig allvarligt och blödde mycket under torsdagens ishockeymatch i SHL mellan Frölunda och Malmö i Scandinavium.
Frölundas Max Friberg skadade sig allvarligt och blödde mycket under torsdagens ishockeymatch i SHL mellan Frölunda och Malmö i Scandinavium.
IshockeyTT

Det var dramatiska scener i Scandinavium när landslagsspelaren Max Friberg skadade sig med sekunder kvar av första perioden.

Till slut kunde Frölunda vinna med matchens enda mål.

Annons

Annons

GÖTEBORG 20211104 Frölundas målvakt Matt Tomkins jublar efter segern i torsdagens segermatch. Fansen skanderade 'Tomkins, Tomkins' efter slutsignalen. i Scandinavium.
GÖTEBORG 20211104 Frölundas målvakt Matt Tomkins jublar efter segern i torsdagens segermatch. Fansen skanderade "Tomkins, Tomkins" efter slutsignalen. i Scandinavium.

Det var ett fullsatt i Scandinavium för första gången på ett och ett halvt år. Och hela arenan höll andan när klockan räknade ner mot första periodpaus.

Malmös Markus Lauridsen och Frölundas Max Friberg gick in i en närkamp i sarghörnet i Malmös zon. Lauridsens skridsko träffade olyckligt och skar in i baksidan på Fribergs högra ben. Blodet forsade ut på isen.

Malmö hjälpte Friberg

Trots att spelet gick vidare hjälpte Malmöspelare Friberg av isen. Domaren bröt perioden för omspolning med 18 sekunder kvar.

På sjukhuset har de fått stopp på blödningen och börjat jobba med att sy ihop hans lårmuskel, berättar Frölundas tränare Roger Rönnberg efter matchen.

Matchen startades om och avgjordes i tredje perioden. Malmö drog på sig två utvisningar inom loppet av fem sekunder. Och till slut kunde Frölunda, ligans bästa powerplaylag, få utdelning i spel fem mot tre. Målskytt Michael Spacek som gjorde poäng för sjunde matchen i rad. Målet räckte hela vägen.

Frölunda kom undan i dag. Jag tycker vi är bättre, men vad hjälper det? En tung förlust. Det är kanske den mest fartfyllda matchen över 60 minuter hittills. Det är surt att förlora, säger Malmö tränare Joakim Fagerwall.

Annons

Annons

Tog kommandot

Det var Malmö som tog kommandot redan från start. De visade ingen respekt för SHL-ishockeyns serieledare som hade svårt att få till något offensivt. Malmö däremot bombarderade Frölundas mål där Matt Tomkins storspelade och höll Frölunda kvar i matchen.

Det största är att jag kan bidra till att laget vinner. Det är vad det handlar om, säger han ödmjukt efter att ha motat samtliga 39 skott från skåningarna.
Tätt, kommenterade Rönnberg fåordigt målvaktsinsatsen.

Malmö fick sin stora chans i mitten på tredje perioden. Christian Folin satt redan i utvisningsbåset när Nicklas Lasu slog pucken från egen zon över plexiglaset nere i Malmözonen. Två minuter för puck out.

Jag har aldrig fått iväg en puck så klockrent. Tänk dig en golfsving, en drive, och så känner du bara "wow." Jag ser hur pucken bara stiger och stiger. Det är inte sant, suckar han.

Hyllade Lasu

Men Roger Rönnberg prisade Lasu för hans insatser under matchen. En spelare som leder laget.

Jag aldrig någonsin sett Nicklas Lasu bättre. Aldrig! Han personifierar vad Frölunda är. Hela laget säger att de ska ut och spela för Max men jag tycker Nicklas bär hela Göteborg på sina axlar, säger han på presskonferensen.

För Frölunda redde ut situationen till slut. Malmö vann skotten med 39–15, men Tomkins höll nollan och Frölunda vann med 1–0. Fansen skanderade "Tomkins, Tomkins" efter slutsignalen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.