-
+

Fridolina Rolfö: "Nyfiken på en ny kultur"

Fridolina Rolfö. Arkivbild.
Fridolina Rolfö. Arkivbild.
FotbollValletta TT:s utsände

Fridolina Rolfö kommer att lämna Wolfsburg.

Den svenska landslagsstjärnan för diskussioner med klubbar men framtiden är fortfarande ett oskrivet blad.

Jag är nyfiken på en ny fotbollskultur, säger 27-åringen till TT.

Annons

Annons

Fridolina Rolfö tog klivet från damallsvenskan och Linköping till storklubben Bayern München 2017. Sommaren 2019 gick karriären vidare till tyska dominanten Wolfsburg och svenskan har vunnit både den inhemska ligan, cupen och varit i final i Champions League.

Det sportsliga är med andra ord svårt att klaga på.

Men i mitten av januari meddelades det att Rolfö inte kommer att förlänga med Wolfsburg – och därmed ser även Tysklandssejouren ut att ta slut i sommar.

Jag har varit i Tyskland i fyra och ett halvt år och har haft det otroligt bra och utvecklats. Men samtidigt är jag nyfiken på andra ligor och testa på och se en ny fotbollskultur, säger Rolfö.

"För diskussioner"

TT: Vad är det för ligor som lockar?

Det är det som är fördelen, att det finns mycket att välja på och det händer otroligt mycket. Det ska vara en helhet liksom, men en bra förening med bra förutsättningar. Det är många klubbar som växer i olika länder så vi får se. Jag vet inte exakt vad man kan förvänta sig utan man får se vad det finns för möjligheter, säger hon.

TT: Finns det något konkret på gång nu?

Nej, vi för diskussioner med klubbar men det är ingenting som är konkret.

TT: Klubbar i olika ligor?

Det håller jag för mig själv.

Hon säger att det överlag har varit ganska stilla på klubbfronten sedan det blev officiellt att hon lämnar Wolfsburg när kontraktet går ut i sommar.

Det har inte hänt så mycket utan vi har haft försäsong och börjat ladda upp med Wolfsburg och börjat med matcherna. Det ligger såklart i bakhuvudet men mitt fokus är att jag vill göra allt med Wolfsburg samtidigt som jag fokuserar på landslaget. Men så klart så måste jag tänka på min framtid också, säger hon.

Annons

Annons

Hjärnskakningen helt borta

Fridolina Rolfö är en av alla svenska spelare som nu har samlats för landslagets läger på Malta. Hon har kunnat gå för fullt utan problem efter att ha fått stora delar av hösten spolierad av en hjärnskakning. Hon ådrog sig den i Champions League-finalen och hade en frustrerande tid där hon gick vecka till vecka utan att bli bättre.

I slutet av oktober var hon tillbaka på planen och hon har inte åkt på några ytterligare bakslag.

Det är helt borta. Det var en långdragen hjärnskakning men samtidigt är jag helt kurerad nu, säger Rolfö.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss