A-
A+

Fritagning på ungdomshem – klippte stängsel

Polisen sökte med hundpatruller efter personen men hittills utan resultat. Arkivbild.
Polisen sökte med hundpatruller efter personen men hittills utan resultat. Arkivbild.
BrottTT

En intagen fritogs under måndagskvällen från ungdomshemmet Eknäs utanför Enköping. Polisen har upprättat en anmälan om främjande av flykt.

Annons

Annons

Händelsen inträffade runt 22-tiden. På hemmet sitter pojkar som är kriminellt belastade eller har missbruksproblem, och avdelningarna är låsta.

Han har fått hjälp utifrån. Jag har inte detaljerna om hur man har gått till väga, säger Jonas Eronen, presstalesperson på polisen.

Enligt ungdomshemmets chef har någon eller några klippt upp staketet med en bultsax eller annat verktyg. Om pojken sedan fick hjälp att ta sig därifrån i bil är oklart.

Han har ett kriminellt förflutet, säger institutionschef Zdravko Miholic utan att vilja gå in på vilka brott pojken är dömd för.

Polisen sökte med flera patruller och hundar i närområdet under måndagsnatten men utan resultat.

Det finns ingen misstänkt eller frihetsberövad på grund av det här, säger Jonas Eronen.

Varken polisen eller institutionschefen betraktar pojken som farlig och tycker inte att det finns anledning till oro hos allmänheten.

Men det kan förändras, rätt som det är hamnar personen i en trängd situation. Men bedömningen som gjorts under natten är att det inte finns någon anledning att bekymra sig, säger Jonas Eronen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.