Frödéns hattrick sänkte Frölunda

Skellefteå fick jubla hemma mot Frölunda. Arkivbild.
Skellefteå fick jubla hemma mot Frölunda. Arkivbild.
IshockeyTT

Skellefteåforwarden Jesper Frödéns hattrick avgjorde när hans lag besegrade Frölunda med 3–1.

Självklart känns det jättekul och skönt. Fast det känns ju lite konstigt när det är tomt och tyst på läktarna, säger Skellefteåforwarden

Annons

Annons

Frölunda skapade mängder av målchanser i den svängiga matchen men det var Frödén som gjorde målen. Två av dem kom i numerärt överläge.

Frödén var förstås helnöjd även med segern. Förra matchen mot Örebro såg det inte alls lika bra ut som nu.

Tycker vi tar ett steg framåt. Det är ett bra lag vi möter men vi vinner mycket en mot en-dueller. Vi hade tryckt mycket på försvarsspelet före matchen, att vara lite kaxigare än senast, säger Frödén.

Hans första mål kom redan efter 3.26, betydde 1–0 och spräckte samtidigt ytterligare två nollor.

Dels Frölundamålvakten Niklas Rubins, som hade hållit tätt i Frölundas båda inledande SHL-matcher, dels Frölundas boxplaynolla så långt i serien.

Målet kom efter att Rubin först räddat hemmaforwarden Andreas Wingerlis friläge men sedan inte kunde stoppa Frödén från att slå in returen.

En stund senare var Frödén framme igen och utökade Skellefteås ledning till 2–0. Stockholmaren, som gör sin andra säsong i laget, snodde helt enkelt pucken från Frölundabacken Theodor Lennström innan han satte den i nät.

Studsade tillbaka

Men Frölunda studsade tillbaka omgående. Bara 18 sekunder efteråt var det reducerat till 2–1 efter en fin uppåkning av Jan Mursak som sedan serverade Simon Hjalmarsson en passning han inte kunde missa.

En intensiv mittenperiod dominerades helt av Frölunda men det var Skellefteå som ändå kunde utöka sin ledning.

Hemmalaget hade knappt varit över mittlinjen när man fick en utvisning med sig två minuter före periodens slut. Fem sekunder senare stod det 3–1 på resultattavlan efter en vunnen tekning, ett bakom ryggen-pass av Jonathan Berggren och skott i mål från en fri Jesper Frödén. För tredje gången den här kvällen.

Det känns förstås speciellt att göra tre mål, det händer verkligen inte så ofta, säger tremålsskytten, som kom från hockeyallsvenskan och AIK till den förra säsongen.

Annons

Annons

"Bättre attityd än vi"

Han har alla förutsättningar att bli lagets stora utropstecken i vinter. Den unge backen Philip Broberg och målvakten Gustaf Lindvall imponerade också.

Spelmässigt var Frölunda helt i nivå med Skellefteå och skapade massor av mållägen men effektiviteten var för dålig.

Tycker att Skellefteå vann rättvist. Sett över hela matchen visade de bättre attityd än vi. Överlag behöver vi också spela bättre i powerplay. Där går pucken för långsamt så att vi spelar fast oss i deras box, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons