A-
A+

Frölunda krossade krislaget Djurgården

Djurgårdens Marcus Sörensen deppar efter 2–5-förlusten mot Frölunda.
Djurgårdens Marcus Sörensen deppar efter 2–5-förlusten mot Frölunda.
IshockeyTT

Krisen växer i Djurgården.

Bortamötet med Frölunda slutade i en förkrossande 2–5-förlust.

Det grinar emot, säger nye tränaren Nichlas Falk i C More.

Annons

Annons

Nichlas Falk och Mikael Aaro gjorde sig redo för sin första match med delat tränaransvar och hoppades att en trepoängare mot Frölunda skulle kunna bli startskottet för att vända den dystra säsongsinledningen.

Men bortamötet i Göteborg slutade med en ny förlust och Stockholmslaget behåller allt jämt platsen som nästjumbo i SHL-ishockeyn.

Vi är i den situation vi är. Det grinar emot. Men samtidigt känner jag att i den här föreningen så finns det krafter och vi ska göra allt vi kan för att vända det här. Känslan för stunden är inte så där jättebra, men jag vet hur känslan är när man kommer ut på andra sidan, säger Falk.

Hemmalaget straffade Djurgården omgående och ledde med 2–0 redan efter åtta minuter då Filip Johansson och Jan Mursak hittat nätet.

Gick på knock i andra

Djurgården skulle dock få med sig ett omtvistat reduceringsmål in i paus efter att Filiph Engsund avlossat ett skott och följt med pucken in i målburen.

Men det blev ingen vändning för Stockholmslaget. Frölunda blixtrade till i inledningen av den andra perioden och gick upp i en ointaglig 5–1-ledning. Djurgårdens Paul Carey putsade siffrorna med sitt 2–5-mål i slutskedet av matchen, men närmare än så kom man inte.

Frölunda toppar fortsatt den haltande SHL-tabellen med 31 poäng efter 15 omgångar. Rögle är två poäng bakom med två matcher färre spelade.

Annons

Annons

Nionde raka förlusten för jumbon

Tabelljumbon Timrå åkte samtidigt på sin nionde raka förlust när man föll med 3–4 efter förlängning hemma mot Örebro.

Robin Alvarez och Viktor Lodin såg till att Timrå hade en 2–0-ledning med sig från den första perioden, men sedan tappade man allt.

Örebros Oliver Eklind svarade för tre assist när bortalaget vände och tog ledningen med 3–2. Segern såg ut att vara i hamn, men med 1.20 kvar av ordinarie tid styrde Joey Laleggia in kvitteringen.

I förlängningen såg Joel Mustonen till att extrapoängen hamnar i Örebro.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.