A-
A+

Frölunda tog revansch – Leksand till slutspel

Mats Rosseli Olsen, Frölunda. Arkivbild.
Mats Rosseli Olsen, Frölunda. Arkivbild.
IshockeyTT

Frölunda tog revansch på ZSC Lions i ishockeyns CHL. Men två poäng borde ha varit tre, säger norrmannen Mats Rosseli Olsen, som satte avgörande 4–3 i förlängningen.

Det känns som att vi förlorade en poäng, säger han till SVT.

Leksand säkrade samtidigt slutspelsplats efter fjärde raka segern.

Annons

Annons

Förra helgen blev det förlust mot ZSC Lions. På lördagen kom revanschen när Frölunda slog Zürichlaget med 4–3. Men segern kom först efter förlängning, trots att hemmalaget hade en 3–1-ledning en bra bit in i den tredje perioden.

Det var en tät match. Men vi är kanske inte helt nöjda med bara två poäng, vi borde ha kunnat försvara ledningen. Det var skönt att vi vann, men det känns som att vi förlorade en poäng, säger Mats Rosseli Olsen till SVT.

Jämn grupp

Norrmannen blev matchvinnare när han snärtade in segermålet i förlängningen, och satte även Frölundas 1–0-mål i den andra perioden. Trots missnöjet konstaterar han att segern betyder mycket i den täta grupp B.

Varje poäng är viktig i den här gruppen, det är bara bra lag med, säger Mats Rosseli Olsen.

De två bästa lagen går till slutspel och efter segern toppar Frölunda grupp B på åtta poäng, lika många som finländska IFK Helsingfors som slog tjeckiska Mlada Bloeslav med 2–1.

ZSC Lions är en poäng bakom på tredje plats, medan Mlada Bloleslav är sist med en poäng.

Annons

Annons

Rögles första förlust

För Leksand flyter det på ännu bättre än för Frölunda, och i sin CHL-debut har laget redan säkrat en slutspelsplats. Borta mot Trinec kom fjärde raka segern, 3–1, och med tolv inspelade poäng vardera, och två matcher kvar att spela, är det redan klart att det blir Leksand och schweiziska Fribourg (2–0 borta mot Slovan Bratislava på lördagen) som går vidare.

En annan CHL-debutant, Rögle, vet däremot numera hur det känns att förlora i turneringen. Ängelholmslaget föll med 1–2 borta mot München, och tyskarna tog på så sätt också över förstaplatsen i gruppen med nio poäng. Rögle är tvåa på åtta och schweiziska Zug är trea på sju.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!