Frölundaikonen förlänger över 40-årsdagen

Joel Lundqvist klappas om efter ett av sina mål under SHL-starten. Frölundas lagkapten har förlängt sitt kontrakt med klubben över nästa säsong. Arkivbild.
Joel Lundqvist klappas om efter ett av sina mål under SHL-starten. Frölundas lagkapten har förlängt sitt kontrakt med klubben över nästa säsong. Arkivbild.
IshockeyTT

Frölundas lagkapten Joel Lundqvist förlänger kontraktet med klubben. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2021-22 vilket gör att han fortsätter över sin 40-årsdag. Men han stänger inte dörren för att fortsätta ännu längre.

Annons

Annons

I förra veckan kom beskedet att tvillingbrorsan Henrik Lundqvist byter klubb i NHL och spelar vidare med Washington.

Joel Lundqvist tar det ett steg längre och förlänger sitt kontrakt över säsongen 2021-22. Den 2 mars 2022 fyller han 40 år - men han stänger inga dörrar för en fortsättning efter det.

Det är inte uttalat att det är sista kontraktet, men man är ödmjuk i den situationen att man är inte 20 år, samtidigt som jag känner att jag presterar på den nivån jag vill. Vi tar det år för år så får vi se när slutdatumet blir, säger han i en videointervju som Frölunda publicerat på Twitter.

Lundqvist har blivit något av "Mr Frölunda" och gör sin 17:e fulla A-lagssäsong. Han har vunnit fyra SM-guld och fyra CHL-titlar. På landslagsnivå har han vunnit tre VM-guld.

Man har kommit upp lite i ålder, det ska man inte sticka under stol med, så det känns bra både för egen del och för klubben att vi kör. Det är fantastiskt kul att få vara med i den här organisationen, säger 38-åringen.

Joel Lundqvist har gjort två mål och en assist på de sex första matcherna den här säsongen. Förra säsongen blev han Frölundas bäste målskytt i SHL med 17 fullträffar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons