Frustrerad Hector körde upp sig i andra åket

Det blev ingen bra start för svenska storslalomstjärnan Sara Hector i den alpina världscupens premiär i Sölden.
Det blev ingen bra start för svenska storslalomstjärnan Sara Hector i den alpina världscupens premiär i Sölden.
AlpintTT

Det blev ingen lyckad start på säsongen för de svenska storslalomåkarna.

Svenskorna var långt efter täten i världscuppremiären i storslalom i Sölden.

Annons

Annons

Sara Hector var på 18:e plats efter det första åket, drygt tre sekunder från täten, och därmed var dagen förstörd

Det börjar riktigt dåligt och sedan blev jag passiv och så fortsatte det hela vägen ner. Egentligen är det perfekt snö, riktigt fint att köra, men jag åkte riktigt dåligt, sade Hector till SVT efter det första åket.

Tonen var lite bättre efter det andra där hon klättrade fyra placeringar för att sluta som 14:e, men frustrationen var uppenbar.

Jag tyckte jag åkte bättre skidor nu och det är skönt att kunna ta med bra svängar härifrån, men det är så irriterande, utbrast Hector till SVT.

Estelle Alphand kom ner i mål 4,07 från täten i det första åket och slutade på 32:a plats. Bara de 30 främsta får köra det andra åket.

Det blev till slut dubbel italiensk seger genom Marta Bassino och Federica Brignone, som var 14 hundradelar bakom landsmaninnan.

Tävlingarna i Sölden genomfördes utan publik och med strikta restriktioner för att minska risken för spridning av coronasmittan. Damernas storslalom följs av herrarnas tävling i samma disciplin under söndagen.

Tävlingarna i Sölden är som vanligt en tidig premiär i världscupen. Men sedan dröjer det nästan en månad till nästa tävlingstillfälle, i Lech i Österrike. De tävlingar som brukar arrangeras i Nordamerika tidigt på säsongen är inställda på grund av pandemin.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons