Frustrerad Koeman känner pressen

Barcelonas tränare Ronald Koeman, här under förlustmatchen mot Getafe tidigare i oktober.
Barcelonas tränare Ronald Koeman, här under förlustmatchen mot Getafe tidigare i oktober.
FotbollTT

Ronald Koeman har inte fått en lätt start som tränare i Barcelona.

Åtta poäng på sex ligamatcher är inget katalanerna är vana vid och tränaren börjar känna pressen.

Om ni kritiserar mig för hur jag uppträder kan vi lika gärna bara ge upp, säger han.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

I den haltande spanska ligatabellen får man söka sig ner till tolfte plats för att hitta FC Barcelona.

På sex matcher har det bara blivit två segrar och laget har redan åtta poäng upp till värsta rivalen Real Madrid, som dock har en match mer spelad. Och efter 1–1 borta mot Alavés på lördagen börjar missnöjet höras. "Larmet går" skriver tidningen AS , "Barcelona redan oroat" skriver Marca.

Vi gav bort ett mål mot Alavés, men om man skapar så många chanser som vi gjorde och bara gör ett mål så är det inte bra, sade en pressad och frustrerad Ronald Koeman enligt nyhetsbyrån Reuters efter matchen.

Slår ifrån sig

Utanför planen har det varit turbulent i klubben under hösten och i veckan avgick den kritiserade ordföranden Josep Maria Bartomeu. Men det lyft som syntes i Champions League-spelet i onsdags (2–0 mot Juventus) var närmast som bortblåst på lördagskvällen.

Nu fick tränaren, som har Henrik Larsson som assisterande, kritik för att ha varit för passiv vid sidlinjen, kritik han slår ifrån sig.

Jag blir förvånad när jag hör orden om hur jag beter mig vid sidlinjen. Jag tycker att vi gjorde allt vi kunde från bänken. Om ni kritiserar mig för hur jag uppträder kan vi lika gärna bara ge upp, säger han till de spanska reportrarna.

Annons

Annons

"Klart att jag är orolig"

Hans lag spelade sista halvtimmen mot Alavés med en man mer på planen och hade enligt statistiken 25 avslut på mål. Men mer än Antoine Griezmanns kvittering till 1–1 blev det alltså inte.

Vi har inga problem med inställningen eller koncentrationen, vi måste bara bli mer effektiva framför mål.

Barcelonas åttondeplats kan på söndagen bli än lite sämre. När dagens fyra matcher har spelats kan ytterligare två lag, Valencia och Celta Vigo, ha gått om katalanerna.

Det är klart att jag är orolig över att vi bara har fått med oss två poäng av de senaste tolv möjliga. Men rent generellt tycker jag att vi har spelat okej. Jag hade varit mer oroad om vi inte hade skapat några chanser, säger Ronald Koeman.

Nästa match i spanska ligan är hemma mot Real Betis på lördag. Men först, på onsdag, väntar Dynamo Kiev hemma i Champions League.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons