A-
A+

Fugees gör återföreningsturné

Pras Michel, Wyclef Jean och Lauryn Hill är redo för en återföreningsturné. Arkivbild.
Pras Michel, Wyclef Jean och Lauryn Hill är redo för en återföreningsturné. Arkivbild.
MusikTT

Annons

Annons

Det är 15 år sedan sist – men nu återförenas Fugees. Bandet ska åka på världsturné för att fira att det har gått 25 år sedan skivan "The score" släpptes, skriver Pitchfork.

Lauryn Hill, Wyclef Jean och Pras Michel ger tolv konserter i USA, London, Paris samt i Nigeria och Ghana i november och december. Bandet ska också arrangera en pop-up-konsert någonstans i New York redan den 22 september.

"The score" var Fugees andra album, med singlar som "Ready or not" och "Killing me softly". Efter skivsläppet 1996 följde en period av interna slitningar och rättsliga problem innan bandet splittrades 2006.

2007 sade Pras Michel att det "var större chans att få se Osama Bin Ladin och (George W) Bush på Starbucks diskuterande utrikespolitik över en latte" än att han skulle jobba med Lauryn Hill igen.

Men nu tycks olja alltså ha gjutits på vågorna och i ett pressmeddelande framhåller Hill att hon bestämt sig för att "hedra detta betydelsefulla projekt, dess jubileum och fansen som uppskattade musiken genom att skapa en fridfull plattform där vi kunde förenas, framföra musiken vi älskade och utgöra ett föredöme för försoning i världen".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.