A-
A+

Fyra åtalas för dödsskjutning i Stockholm

Fyra män åtalas för mord i Bagarmossen i södra Stockholm. Arkivbild.
Fyra män åtalas för mord i Bagarmossen i södra Stockholm. Arkivbild.
BrottTT

En 22-årig man sköts till döds med fem skott i huvudet och ryggen sent på natten i Bagarmossen i södra Stockholm den 28 april förra året. Nu åtalas fyra unga män för mordet, skriver Dagens Nyheter.

Annons

Annons

Männen som åtalas är i 20-årsåldern och samtliga kunde kopplas till en lägenhet i Kista i nordvästra Stockholm, där polisen tidigare hade hittat bland annat vapen och narkotika. Lägenheten kunde i sin tur kopplas till mordet genom en bil som setts lämna mordplatsen.

En av de åtalades dna har hittats på mordvapnet, som låg slängt intill mordoffret. Polisen hittade även mordoffrets telefon tillsammans med en av de åtalade männens telefon, som någon hade försökt bränna upp bara timmar efter mordet.

Det har handlat om traditionellt polisarbete, i det här ärendet har det inte figurerat några krypterade chattar. Vi har lagt ett pussel av många små bitar, säger åklagare Daniel Jonsson till DN.

Motivet till mordet tros vara vapen- och knarkgömman i lägenheten i Kista, som mordoffret tros ha haft kännedom om. Teorin är att han antingen skulle bestraffas eller tystas för det.

De åtalade förnekar brott.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.