A-
A+

Fyra gripna – misstänks ha förgiftat lejon

Sex lejon har förgiftats i en nationalpark i Uganda. Arkivbild.
Sex lejon har förgiftats i en nationalpark i Uganda. Arkivbild.
UgandaTT-AFP

Fyra män har gripits misstänkta för att ha förgiftat sex lejon i en nationalpark i Uganda. Parkskötare hittade kvarlevor efter lejonen för några dagar sedan och polisen har sedan dess sökt efter gärningsmännen.

Annons

Annons

De fyra männen greps under måndagen och kunde leda polisen till en annan plats i nationalparken där lejonens huvud och andra kroppsdelar fanns gömda.

Flaskor med gift, spjut, en machete och andra vapen hittades i en av de misstänktas hem, uppger Ugandas djurskyddsmyndighet.

"Vi vill understryka att vi fortsätter förstärka skyddet av lejon och andra hotade djur i Uganda. Våra nationalparker ska vara säkra för både vilda djur och besökare. Det finns fortfarande lejon kvar i våra parker", skriver myndigheten i ett uttalande.

Totalt har 22 lejon dött av misstänkt förgiftning i Queen Elizabeth National Park sedan 2010. Det är ovanligt att tjuvjägarna fälls i domstol, eftersom de ofta lyckas muta sig ut ur utredningarna, säger djurrättsexperter som AFP pratat med.

Ben från lejon exporteras ofta till Asien, främst Kina och Vietnam, där de används i vinproduktion eftersom de anses ha magiska krafter.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!