A-
A+

Fyra häktade efter våldsvågen i Stockholm

En 18-årig man häktades på lördagen misstänkt för explosionen i en port i Rågsved i södra Stockholm på nyårsafton. Arkivbild.
En 18-årig man häktades på lördagen misstänkt för explosionen i en port i Rågsved i södra Stockholm på nyårsafton. Arkivbild.
BrottTT

Totalt har nu fyra personer häktats misstänkta för olika grova brott efter den senaste tidens våldsvåg i Stockholmsområdet. Bland annat handlar det om två tonårspojkar.

Annons

Annons

Sedan juldagens mord på en man i 30-årsåldern i Rinkeby har en rad grova gängrelaterade våldsbrott inträffat. Det rör sig om skjutningar och sprängningar i exempelvis Enskededalen, Farsta, Jordbro, Vällingby och Grimsta.

Enligt polisen är flera av dåden sammankopplade och del av en våldsam händelsekedja i den undre världen.

Tre skjutna vid McDonalds

En 16-årig pojke häktades i fredags misstänkt för medhjälp till mord på en man i 20-årsåldern i Vällingby i västra Stockholm på nyårsafton. Ytterligare två män skadades när skott avlossades utanför en McDonalds-restaurang.

Sedan ett tag sitter en 15-årig pojke häktad misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott efter skottlossning mot en lägenhetsdörr i Gubbängen i södra Stockholm den 28 december.

En 18-årig man häktades på lördagen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse efter sprängdådet i en port till ett flerfamiljshus i Rågsved på nyårsaftons morgon. Han var anhållen i sin frånvaro när han greps i torsdags.

I onsdags häktades en 22-årig man misstänkt för en kraftig explosion vid en port i Farsta den 28 december. Brottsmisstankarna gäller allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Annons

Annons

Släppt på fri fot

Samtidigt har den man som varit anhållen för en portsprängning i Bagarmossen den 2 januari släppts på fri fot. Misstanken mot mannen kvarstår, men åklagaren anser inte att det finns skäl att hålla honom frihetsberövad.

Polisen har inte gripit någon efter att en man i 25-årsåldern sköts ihjäl och en annan skottskadades vid pendeltågsstationen i Jordbro söder om Stockholm i onsdags.

Ingen har heller gripits för juldagsmordet i Rinkeby.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.