A-
A+

Fyra namn att hålla koll på i Stockholm Open

Andy Murray är det största namnet som kommer till start i årets Stockholm Open. Arkivbild.
Andy Murray är det största namnet som kommer till start i årets Stockholm Open. Arkivbild.
TennisTT

På måndag startar Stockholm Open, som i år har lyckats locka några starka spelare även om Casper Ruud och Alexander Zverev lämnade sena återbud.

Här är fyra namn att hålla koll på i den svenska tennisklassikern.

Annons

Annons

+ Andy Murray, 34, Storbritannien

Visst, skotten är bara på plats 144 på världsrankningen. Men Murray var i flera år uppe på samma nivå som dominanterna Roger Federer, Rafael Nadal och Novak Djokovic – och tog exempelvis hem US Open 2012 och Wimbledon både 2013 och 2016. Han var även världsetta i 41 veckor 2016–2017. De senaste åren har han dock haft stora skadeproblem i både en höft och en ljumske. Men i somras nådde han tredje omgången av Wimbledon och har fått ett wildcard i Stockholm Open.

+ Jannik Sinner, 20, Italien

Den italienske supertalangen pressade Rafael Nadal i kvartsfinalen i Franska mästerskapen i fjol. Nu har han vunnit fem ATP-titlar det senaste året, efter första segern i Sofia i november i fjol. Däribland två titlar i oktober – först i Sofia (igen) och sedan i Antwerpen. Det har gjort att Sinner har klättrat in på topp tio (plats nio) för första gången någonsin. Om namnet snarare klingar tyskt än italienskt är det för att han kommer från den nordliga provinsen Sydtyrolen, där omkring 70 procent pratar tyska.

+ Felix Auger-Aliassime, 21, Kanada

Den unge kanadensaren slåss om en plats i ATP-finalen i Turin veckan efter Stockholm Open. Kom in sent i startfältet i Stockholm och efter att flera andra tunga namn försvunnit är Auger-Aliassime, rankad elva i världen, hastigt och lustigt seedad tvåa i Kungliga tennishallen.

+ Elias Ymer, 25, Sverige

Kvalade in till alla fyra grand slam-turneringar 2015. Visst, han tog sig till andra omgången i Franska mästerskapen 2018, men annars har de senaste åren varit tunga. Kvalade dock in till Australian Open i år och nådde i juni sin första final på Challengertouren sedan 2019. Fick nu ett wildcard till Stockholm Open, där han blev dubbelmästare tillsammans med lillebror Mikael Ymer 2016.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.